Baby friendly μηλοκεκάκια

by - Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2012

 in English

Εδώ και μέρες σκεφτόμουν να κάνω κάτι για το Νικόλα..για να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό μιας και τώρα τελευταία άρχισε να μασουλάει ...έχει και έξι ολόκληρα δόντια...ε..έγινε αντράκι και μπορεί να φάει κι άλλα πράγματα εκτός από κρεμούλες... Έτσι λέω τουλάχιστον...έψαξα να βρω κάποια συνταγή με υλικά που να μπορεί να φάει- γιατί παρόλο που είναι ολόοοκληρος άντρας δεν μπορεί να τα φάει όλα ακόμη... Δυστυχώς δεν βρήκα κάτι να μου γεμίσει το μάτι...οπότε είπα να κάνω παραλλαγή...και ότι βγει..χε χε..και κατέληξα με αυτά....

Μηλοκεκάκια για μωράκια
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο (μου φάνηκε πολύ.. αν και ίσως την επόμενη φορά να βάλω λιγότερο ή ίσως να βάλω βιτάμ-να ρωτήσω την παιδίατρο πρώτα)
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (ίσως λίγο παραπάνω την επόμενη φορά)
  • 3/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
  • 3 αυγά - μόνο ο κρόκος (γιατί ο Νικόλας δεν τρώει ασπράδι ακόμα)
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κουταλάκια γλυκού baking powder
  • 3-4 μήλα τριμμένα και πασπαλισμένα με 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα.
Χτυπάμε τα υγρά και τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλέυρι και το baκing (κοσκινισμένα καλύτερα) και μετά ρίχνουμε και τα μήλα... Ανακατεύουμε καλά και μετά μοιράζουμε το μείγμα σε χάρτινα φορμάκια...Ψήνουμε τα μηλοκεκάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 - 180 C. για περίπου 45 λεπτά. Βγήκαν 22 κεκάκια..
Η original συνταγή είναι από εδώ . Να σας πω επίσης ότι κανονικά το πορτοκάλι είναι 1/3 του φλιτζανιού αλλά επειδή ο Νικόλας δεν τρώει το ασπράδι ακόμα, έβαλα μόνο τους κρόκους. Για να μην μειωθούν όμως τα υγρά...μέτρησα τα ασπράδια (περίπου 100 ml) και τα αντάλλαξα με πορτοκάλι..Γι αυτό και έγραψα πιο πάνω 3/4 πορτοκάλι.. 
Ο Νικόλας προς το παρόν κοιμάται όμως τα κεκάκια τον περιμένουν να ξυπνήσει για να τα δοκιμάσει.. Εγω που δοκίμασα πάντως είναι ωραία...Ελπίζω να του αρέσουν..

You May Also Like

6 σχόλια

  1. Για μωρά ε; Πειράζει να φάει και μαμάκα που τα λατρεύει με τον καφέ της;
    Θα τα φτιάξω σίγουρα, τόσο εύκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε ναι..η μαμά πρέπει να δοκιμάσει πρώτη..για να δει αν είναι καλά..χε χε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να είναι πεντανόστιμα. Τέλεια και για σχολικό σνακ του γιού μου. Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελικά είναι ωραία...και ο μικρός έφαγε το κεκάκι του...αν και για μένα θα το προτιμούσα με λιγότερο λάδι και ίσως λίγη περισσότερη ζάχαρη...το σίγουρο είναι πάντως είναι σούπερ υγεινά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ Βάσω...!!!! Να τη δοκιμασεις να μου πεις...ε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS