Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας...

2:22:00 μ.μ. 67 Comments A+ a-

in English

Την Κυριακή δεν ξέρω γιατί αλλά με είχε πιάσει να κάνω κάτι τις. Είδα αυτή τη συνταγή και σκέφτηκα να τη δοκιμάσω..Έκανα τη μισή δόση από ότι έλεγε η συνταγή και βγήκαν δύο μεγάλα ταψιά..Σας τη γράφω όπως την έκανα εγώ...



Τέλεια μπισκότα σοκολάτας
 
Υλικά:
  • 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 69 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 4 γρ. αλάτι (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
  • 227 γρ.βούτυρο
  • 200 γρ. άσπρη ζάχαρη
  • 114 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 αυγά, κρύα
  • 1 κουταλάκι (5ml) του γλυκού βανίλια (ουπς..ξέχασα να βάλω...)
Πως το κάνουμε:
  • Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν
  • Ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε να ενωθούν.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια (που ξέχασα) και ζυμώνουμε.(εγώ εδώ το έκανα με το χέρι)
  • Με τη ζύμη φτιάχνουμε μια μπάλα,την βάζουμε σε πλαστικό σακουλάκι, την πατάμε να πλατύνει και την βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά. 
  • Ανοίγουμε τη ζύμη και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  • Κόβουμε με κουπάτ τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά.
  •  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 και ψήνουμε για 16 λεπτά περίπου.


 Ουπς !!! Να κι ένας μικρούλης κλέφτης !!!


Και κάτι ακόμα:

Το όλο θέμα με το ψυγείο είναι για να διατηρήσουν το σχήμα τους - και πραγματικά το διατηρούν !!
Μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγές δοχείο για 2 εβδομάδες.Μπορούν επίσης να καταψυχθούν.



Παρεμπιπτόντως έγιναν τέλεια.Είναι μαλακά και ζουμερά και θυμίζουν brownies... και όχι δεν άντεξαν ούτε δυό μέρες..χεχε!!



η αρχική συνταγή που βρίσκεται εδώ στο Sweetapolita. 

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!! 

update: 12-12-12
καλό θα είναι στα επόμενα ταψιά να μην τα αφήνετε 16 λεπτά (αναλόγως με το φούρνο βεβαίως) γιατί σκληραίνουν περισσότερο-μιας και ο φούρνος είναι ήδη πολύ ζεστός... Δοκιμάστε για 14-15 λεπτά..

Αυτά τα μπισκοτάκια τελικά έγιναν διάσημα εδώ στη γειτονιά... Τα έφτιαξαν και τα άλλα κορίτσια..και ξετρελάθηκαν. Για δείτε :
 
ps...αν τα έχει κάνει και καμία άλλη φιλενάδα..ας μου πει να προσθέσω το blog της..(και συγγνώμη αν ξέχασα καμία...)
 photo signature_zps72gyx3qr.png

67 σχόλια

Write σχόλια
L.
AUTHOR
20 Νοεμβρίου 2012 - 2:27 μ.μ. delete

Ουάου φαίνονται τέλεια!!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
20 Νοεμβρίου 2012 - 2:52 μ.μ. delete

είναι και τέλεια!! όσοι δοκίμασαν τρελάθηκαν!! θα τα ξανακάνω οπωσδήποτε!!

Reply
avatar
20 Νοεμβρίου 2012 - 3:14 μ.μ. delete

Mπράβο Ελπιδάκι που ανέφερες την πηγή που προέρχονται στη πραγματικότητα!!
Υπέροχα φαίνονται τα μπισκότα σου..υπόσχομαι ότι θα τα δοκιμάσω!

Reply
avatar
Dimitra
AUTHOR
20 Νοεμβρίου 2012 - 3:17 μ.μ. delete

Έλααααααααα Ελπίδα! Έψαχνα μια εύκολη, γρήγορη και γουστόζικη συνταγούλα να φτιάξουμε σήμερα το απόγευμα με τα παιδιά! Μου ήρθε κουτί η δικιά σου. Άντε να δούμε αν θα μας βγουν εξίσου υπέροχα! Το χεράκι του Νικόλα βλέπω να "κλέβει" ζύμη!!! το ατιμούτσικο!

Reply
avatar
Froghall
AUTHOR
20 Νοεμβρίου 2012 - 4:13 μ.μ. delete

ο μικρος κλεφτης οοολα τα λεφτα :)

επισης Ελπιδακι να πω οτι δεν θεωρω οτι ειναι σωστο να λεμε για κανεναν ντροπη γιατι μπορει να εχουμε κανει εμεις κατι πιο ντροπιαστικο απο το να αντιγραψουμε μια συνταγη :) οι γιαγιαδες μαμαδες καμια ποτε δεν αναφερουν πηγες κτλπ. θελω να πιστευω οτι κανεις δε το κανει επιτηδες και στην τελικη ολα στο εντερο θα καταληξουν :)

αυτο το παραπανω πραγματικα το λεω σαν τριτος, και οχι για να θυμωσεις :)

froghall-jewelleries.blogspot.co.uk/2012/10/giveaway.html

Reply
avatar
20 Νοεμβρίου 2012 - 4:25 μ.μ. delete

Πάρα πολύ όμορφα τα Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια σου Ελπίδα! Φαντάζομαι ότι θα ενέκρινε και ο μικρούλης!
Τα έχεις παρουσιάσει πολύ πολύ όμορφα και μπράβο σου που ανακάλυψες και την πηγή τους!
Αυτό το «είναι μαλακά και ζουμερά και θυμίζουν brownies» περιττό να πω ότι με ισοπέδωσε!
Φιλιά πολλά!

Reply
avatar
20 Νοεμβρίου 2012 - 5:27 μ.μ. delete

Φαινονται ωραια. Μου αρεσε που συνδυασες στην εικονα το χρωμα της σοκολατας με το κοκκινο. Φιλακια.

Reply
avatar
Theodora B
AUTHOR
20 Νοεμβρίου 2012 - 5:58 μ.μ. delete

ee teleiaa einai!

thelw polu n t dokimasw!

Reply
avatar
miranta
AUTHOR
20 Νοεμβρίου 2012 - 9:26 μ.μ. delete

Πολύ ωραίες φωτογραφίες!Πρέπει να είναι εξαιρετικά!Ευχαριστούμε για τη συνταγή!

Reply
avatar
20 Νοεμβρίου 2012 - 11:01 μ.μ. delete

Ωωωωωωχχχχχ άρχισαν οι χριστουγεννιάτικες συνταγές και με έχετε μπερδέψει τελείως. Από την μία αυτά τα γιαμ μπισκότα, από την άλλη τα τζιντζερόσπιτα της Irene από το http://irmoments.blogspot.com/ με χαζέψατε σήμερα. Έφτιαξα κι εγώ κέικ πορτοκάλι-κανέλα, που θα σας το δείξω αύριο (όχι που θα σας άφηνα). Καλοφάγωτα !

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
20 Νοεμβρίου 2012 - 11:30 μ.μ. delete

κουκλίτσα μου δεν θυμώνω αλλά πραγματικά το θεωρώ ντροπή! έβαλε την ίδια φωτογραφία από το blog της κοπέλας και μετά κουράστηκε να γράψει από ποιό είναι;; ε όχι δεν το δέχομαι. είναι κλοπή ! κι επειδή τώρα τελευταία πολλά τέτοια γίνονται είπα οτι δεν θα το ανεχτώ...Γιατί όσο τα ανέχεσαι άλλα τόσα γίνονται!! φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
20 Νοεμβρίου 2012 - 11:32 μ.μ. delete

αυτά τα τζιτζερόσπιτα θα τιμήσω κι εγώ μαλλον!! Τα πήρα μάτι χτες και τα λιγουρεύομαι!! χεχε

Reply
avatar
Mary
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 12:16 π.μ. delete

Γιαμ γιαμ γιααααααμμμμμ!

Θα φάω τα μπισκοτάκια, μαζί με το κλεφτράκι όμως!

Σας φιλώ!

Reply
avatar
sundayspoon
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 10:08 π.μ. delete

Αυτό το μικρό χεράκι που πάει να κλέψει λίγη ζύμη είναι τέλειο! Απίστευτη φωτογραφία!
Τα μπισκοτάκια σου είναι σούπερ και με το ωραίο αμπαλάζ που τους έχεις κάνει είναι ιδανικά για χριστουγεννιάτικο δωράκι!

Reply
avatar
Ανώνυμος
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 10:18 π.μ. delete

Με συγχωρείτε αλλά αν δεν κάνω λάθος πάνω στη φωτογραφία της συνταγής στο mamas-party.com γράφει την πηγή της φωτογραφίας, από όπου φαντάζομαι ότι είδατε και εσείς τη συνταγή. Καλό θα ήταν να μην κρίνουμε τόσο ελαφρά την καρδία για προσωπικούς και μόνο λόγους.
Ευχαριστώ πολύ
Αθηνά Κόδρου

Reply
avatar
21 Νοεμβρίου 2012 - 10:18 π.μ. delete

Πιο πολύ απ'όλα μου αρέσει που έχω ΗΔΗ όλα τα υλικά! Και ήμουν έτοιμη να ρωτήσω για το μπες-βγες στο ψυγείο!
Μου αρέσει που λες μπορούν να κρατήσουν 2 βδομάδες..μα ποιον καροϊδέυουμε; Αφού τα εξαφανίζουμε σε 2 μέρες, χαχα!

Reply
avatar
Ανώνυμος
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 10:26 π.μ. delete

Παρακάλω να μιλάμε καλύτερα για την προσπάθεια κάπιου άλλου, που δεν έχει κανένα επαγγελματικόπ κέρδος παρά μόνο θέλεις να δώσει ιδέες να και να βοηθήσει μαμάδες. Πως καταλάβετε ότι η συνταγή είναι από το sweetapolita. Μήπως γιατί υπήρχε πηγή στη φωτογραφία επάνω στο άθρο του mamas-party.com;
Ευχαριστώ
Αθηνά Κόδρου

Reply
avatar
talibanoula
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 11:02 π.μ. delete

πωπω πραγματικα φαινονται λαχταριστα!! θα τα φτιαξω οπωσδηποτε!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 11:31 π.μ. delete

Προσωπικούς λόγους δεν έχω...Δεν ξέρω κανέναν από τους δυο άλλωστε...Στη φωτογραφία αν πας το βελάκι επάνω και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ, εμφανίζει ένα photo by sweetapolita,ούτε link ούτε credit. Ναι είναι ωραίο που βρίσκουμε ιδέες παντού αλλά δεν είναι κόπος να γράψουμε μια σειρά παραπάνω που να λέει: το είδα εδώ. Και επειδή ξαναπήγα στο blog σε άλλη συνταγή για να το δοκιμάσω, αγαπητή μου Αθηνά,η εικόνα έγραφε πίτσα x3. http://mamas-party.com/2012/11/12/%CF%80%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%86%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B1-x3/
Δηλαδή αυτός που την έκανε λέγεται πίτσαx3 ???? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!!! Κι αν είναι δικό σου το mamas party πες μου σε παρακαλώ πολύ που θα βρω την original συνταγή εκείνης της πίτσας?? Γιατί εννοείται οτι ούτε εκεινη είναι δικιά σου!
Το να κλέβουμε ιδέες και φωτογραφίες δεν είναι ΣΩΣΤΟ !

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 11:56 π.μ. delete

Δηλαδή επειδή δεν έχει οικονομικό όφελος είναι όλα καλά;; η πηγή στη φωτογραφία φαίνεται κατα λάθος. Σε αυτή τη συνταγή. Γιατί δεν υπάρχει σε όλες. Σε άλλες γράφει μονο αριθμούς. Σε άλλες γράφει "πίτσαx3".Αν θες να είσαι σωστός και να δίνεις ιδέες σε άλλες μαμάδες για να τις βοηθήσεις α) μπορείς να δίνεις τις ΔΙΚΙΕΣ σου ιδέες -αν έχεις φυσικά και β)να γράφεις από που τις βρήκες τις ιδέες που δείχνεις. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ! Να φαίνεται. Να έχει link. Σε κάποια συνταγή δεν είχε γράψει σωστά κάποιο υλικό και μια κοπέλα σχολίασε και ρώτησε και της απάντησε η mamas party. Δεν ήταν δικιά της η συνταγή και δεν είχε πουθενά φυσικά την πηγή. Οκ. φαίνεται οτι αυτές οι συνταγές δεν είναι δικές της. ΜΠΡΑΒΟ της που τις βρήκε και τις μοιράζεται με μας. Αλλά βαλε την πηγη. Απλά!

Reply
avatar
Ανώνυμος
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 12:02 μ.μ. delete

Όπως πολύ εύκολα μπορείς να καταλάβεις δεν μπορεί να μπει ένα κείμενο σκέτο. Ήταν απλές φωτογραφίες που μπήκαν από το google, από διαφημιστικά, δεν ήταν σε κάποιο blog προσωπικό ή site συνταγών, ώστε αυτός που θα κάνει τη συνταγή να έχει μία ιδέα πως θα είναι η τελική του μορφή. Πρώτη φορά το βλέπεις και το ακούς αυτό; Και φυσικά η συνταγή είναι δικιά μας. Και επαναλμβάνω ότι το mama's-party.com δεν είναι επαγγελματικό. Εχει δημιουργηθεί για να βοηθάει ελληνίδες μαμάδες από ελληνίδες μαμάδες, έτσι από μεράκι. Δεν ξέρω καμία μαμά με δύο και τρία παιδιά να έχει το χρόνο να προλαβαίνει να φτιάχνει κάθε ημέρα δύο και τρεις συνταγές, να τις φωτογραφίζει όμορφα για να τις δείχνει στους άλλους. Συγνώμη που δεν προλαβαίνουμε γιατί πρέπει να διαβάσουμε τα παιδιά μας, να τα πάμε κολυμβητήριο, κιθάρα κ.λ. (σας θυμίζω κάτι;). Αυτό δε νομίζω ότι είναι κλοπή. Για αυτό καλό θα ήταν και πάλι -επαναλαμβάνω- τέτοιου είδους σχόλια όπως ντροπή να μη γράφονται έτσι απλά. Δεν είναι σωστό! Απλά και μόνο για να φανούμε εμείς καλοί και οι άλλοι κακοί!
Αθηνά Κόδρου

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 12:17 μ.μ. delete

Κορίτσι μου οι συνταγές αυτές και άλλες, είναι από blog μαμάδων και όχι μόνο, που βρίσκουν χρόνο και τα κάνουν και τα φωτογραφιζουν και που στην τελική δεν είναι δικιά μου δουλειά να τις κρίνω. Μπράβο που τα κάνουν.Εγώ δεν προλαβαίνω. Αλλά όταν αντιγράφεις μια συνταγή, και βρίσκεις το χρόνο να το κάνεις,(μετά από το κολυμβητήριο, την κιθάρα κλπ)και κάνεις και μετάφραση (που παίρνει χρόνο)δεν έχεις χρόνο να γράψεις μια σειρά : τη βρήκα εδω. photo απο δω. ;;; Ε δεν το δέχομαι. Δεν θέλω να φαίνομαι καλή, δεν ξερω καν αν είμαι καλή γενικά. Αλλά ξέρω οτι ειμαι καλή σε αυτό: όταν δείχνω κατι που δεν είναι δικο ΜΟΥ, α) πάω και ζητάω την άδεια του δημιουργού και των ενημερωνω οτι την έβαλα στο blog μου εννοείται οτι αν μου πει οχι την κατεβάζω και β) γράφω πάντα που την βρήκα και με link. ΑΠΛΑ. Δηλαδή επειδή η δημιουργός είναι στην Αμερική δεν θα το μάθει και τι πειράζει;; Ωραία νοοτροπία...Και μπορεί η συνταγή της πίτσας να είναι δικιά σας αλλά οι φωτογραφίες δεν είναι. Και σε παρακαλώ αν μπορείς θα ήθελα τη συνταγή που δείχνουν....γιατί θα ήθελα να τη δοκιμάσω. Ευχαριστώ. :)

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 12:25 μ.μ. delete

Και παρεπιπτόντως αυτές οι φωτογραφίες είναι ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ. Βρήκα το χρόνο και κάνω τα μπισκοτάκια και μετά βρήκα τρια λεπτά και πάτησα το κουμπί της φωτογραφικής μηχανής. κλικ κλικ κλικ. Και σε παρακαλώ να το τελειώνουμε εδώ. Ας συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε στην τελική. Καλή σου μέρα Αθηνα...

Reply
avatar
Ανώνυμος
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 12:33 μ.μ. delete

Επείδή έκανα και εγώ μία βόλτα στο blog σας πουθενά μα πουθενά δεν είδα πηγή στις φωτογραφίες που χρησιμοποιείτε εκτός από αυτές που έχετε τραβήξει εσείς!!!!
Τέλος νομίζω ότι όλες οι μαμάδες (εκτός από εσάς!)που διάβασαν τη συνταγή με τη πίτσα x3 κατάλαβαν πολύ καλά ότι οι φωτογραφίες που βάλαμε είναι ενδεικτικές...
Και επαναλαμβάνω για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις ότι πάρα μα πάρα πολλές φορές αναφέρεται ότι η συνταγή βρέθηκε σε βόλτα μας στο διαδύκτιο. Αυτό άλλωστε προσπαθούμε να κάνουμε, να γλιτώνουμε χρόνο στις μαμάδες μαζεύοντας ενδιαφέρουσες ιδέες -που φυσικά δεν μπορεί να είναι μόνο δικές μας- σε ένα blog.

Ευχαριστώ πολύ
Αθηνά Κόδρου

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 12:43 μ.μ. delete

Τότε δεν θα το πρόσεξες καλά γιατί ή το γράφει απο κάτω, ή μέσα στην ανάρτηση με link, ή είναι δικές μου ή είναι δωρεάν από το διαδίκτυο, ή αν πατήσεις τη φωτογραφία σε πάει στην πηγή. Και το κλείνουμε εδώ.

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 12:44 μ.μ. delete

και αν πραγματικά είδες κάποια που δεν ταιριάζει στα παραπάνω, σε παρακαλώ πες μου ποιά είναι για να το διορθώσω. Ευχαριστώ.

Reply
avatar
21 Νοεμβρίου 2012 - 12:45 μ.μ. delete

Μμμμμμμμ ... θα τα κάνω το Σαββατοκύριακο !!!

Reply
avatar
Ανώνυμος
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 12:51 μ.μ. delete

Φυσικά να το κλείσουμε, γιατί και οι δικές μας φωτογραφίες είναι ή δωρεάν από το διαδύκτιο ή από πακέτο που έχουμε πληρώσει σε πρακτορείο ή δικές μας ή αν πατήσεις τη φωτογραφία σου δείχνει την πηγή!

Ευχαριστώ πολύ και να σας πω ότι το blog σας είναι πολύ γλυκό!

Αθηνά Κόδρου

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 1:19 μ.μ. delete

Να τα κάνεις κορίτσι..και πες μου πως έγιναν ε???

Reply
avatar
elena
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 1:53 μ.μ. delete

Φαίνονται λαχταριστά, θα τα κάνω! Σ'ευχαριστώ που έλαβες μέρος στο διαγωνισμό μου, είχε κάποιο πρόβλημα η φόρμα αλλά το έφτιαξα, πέρνα αν θές να την συμπληρώσεις για να μην πάει χαμένη η συμμετοχή σου...

Reply
avatar
Αθηνά Κόδρου
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 3:39 μ.μ. delete

Πολύ ευγενικό το μηνυμά σας στο sweetapolita. Ετσι λειτουργείτε και στην καθημερινοτητά σας; Ωραίες αρχές θα πάρει το παιδάκι σας. Ευχαριστούμε πάντως για τη διαφήμιση σε διεθνές πλέον επίπεδο!!!!!!!!! Το δημοσιεύω γιατί έχουν γνώση οι φύλακες...

From Elpida
Hi there. I found your recipe in a greek blog. http://mamas-party.com/2012/11/18/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1/
It used your photo but didn’t really give you credit or a link. If you move the mouse over the photo it does say by , though.And that’s how I found you. I did the recipe – your recipe- and it’s awesome !! thanks a lot for sharing.

Reply
avatar
Αθηνά Κόδρου
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 3:39 μ.μ. delete

Πολύ ευγενικό το μηνυμά σας στο sweetapolita. Ετσι λειτουργείτε και στην καθημερινοτητά σας; Ωραίες αρχές θα πάρει το παιδάκι σας. Ευχαριστούμε πάντως για τη διαφήμιση σε διεθνές πλέον επίπεδο!!!!!!!!! Το δημοσιεύω γιατί έχουν γνώση οι φύλακες...

From Elpida
Hi there. I found your recipe in a greek blog. http://mamas-party.com/2012/11/18/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1/
It used your photo but didn’t really give you credit or a link. If you move the mouse over the photo it does say by , though.And that’s how I found you. I did the recipe – your recipe- and it’s awesome !! thanks a lot for sharing.

Reply
avatar
21 Νοεμβρίου 2012 - 4:20 μ.μ. delete

Πολύ νόστιμα φαίνονται τα μπισκοτάκια :) Λέω να τα δοκιμάσω! Αλλά πρέπει πρώτα να αγοράσω φόρμες αστεράκια που δυστυχώς δεν έχω :(

Reply
avatar
Dimitra
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 5:28 μ.μ. delete

Ελπίδα τα έφτιαξα χτες όπως σου είπα. Η ζύμη ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ, την φάγαμε σχεδόν τη μισή με τα παιδιά...ωμή! Μετά ήθελαν ψυγείο, κατάψυξη, μας παίδεψαν λιγάκι αλλά περιμέναμε σαν τρελοί το αποτέλεσμα! Τα παράψησα και έγιναν πετροπόλεμος!!! Ακόμα κλαίω! Πάντως πραγματικά τέλεια!!!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 7:26 μ.μ. delete

λέω κάτι που είναι ψέμματα? Ακριβώς ότι μου είπες: το έχει στη φωτογραφία. και ναι είναι πολύ ευγενικό.και ναι είναι και διαφήμιση. απλά είναι η δικιά της συνταγή και ήθελα να την ευχαριστήσω που τη μοιράστηκε .είναι πραγματικά τέλεια.δεν το βρίσκω κακό.

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 7:27 μ.μ. delete

ε καλά μπορείς και σε άλλο σχήμα :)

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2012 - 7:39 μ.μ. delete

Δήμητρα χαίρομαι που σου άρεσαν!! κρίμα μόνο που τα παραέψησες...ε δεν πειράζει..να τα ξανακάνεις...χεχε!!

Reply
avatar
marilise
AUTHOR
23 Νοεμβρίου 2012 - 10:04 μ.μ. delete

λπιδάκι θα μου στέλνεις πάντα την φωτογραφία με mail ,βρε τι γουτσου γουτσου μπισκοτάκια είναι αυτά !!!!!σας φιλω

Reply
avatar
kathycallie
AUTHOR
24 Νοεμβρίου 2012 - 8:21 μ.μ. delete

Ακόμα μια εκπληκτική φωτογράφιση! Το χεις τελικά! Θα τα φτιάξω σίγουρα! Θυμάσαι πόσα περίπου βγαίνουν με αυτή τη δόση;
kathy by anthomeli

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
24 Νοεμβρίου 2012 - 11:56 μ.μ. delete

σίγουρα καμιά 30αριά..αναλόγως και τα κουπάτ!!

Reply
avatar
kathycallie
AUTHOR
25 Νοεμβρίου 2012 - 3:16 μ.μ. delete

Καλά χαμός έχει γίνει! Τώρα πήρα είδηση τι συνέβη! Πάντως είναι τρομερό! Πόσα μπλογκ λειτουργούν με αλλουνού δουλειά μόνο και μόνο για να τα βρίσκουν κάποιοι μαζεμένα! Και οι μηχανές αναζήτησεις γιατί υπάρχουν;
kathy by anthomeli

Reply
avatar
kathycallie
AUTHOR
25 Νοεμβρίου 2012 - 3:25 μ.μ. delete

Τελευταία σε πάρα πολλά blog παραπονιούνται ότι τους παίρνουν τις αναρτήσεις τους χωρίς ούτε ένα link! Το είχαμε πάθει κι εμείς και είχα γίνει έξαλλη! Χρησιμοποίησαν την φώτο μου μέχρι και για εικόνα τίτλου στο blog τους! Εκείνη βέβαια δεν ε΄χιε ούτε μέιλ ούτε μπορούσες να κάνεις σχόλια!
Kathy by anthomeli

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
25 Νοεμβρίου 2012 - 8:06 μ.μ. delete

Ναι το θυμάμαι το περιστατικό...Τι να πεις;;; Το συγκεκριμένο πάντως έχει και συνταγές άλλων αλλά και δικές τους με φωτογραφίες άλλων. Και οκ έχει και δικές τους με δικές τους φωτογραφίες. Απ'ολα δηλαδή..

Reply
avatar
Rania Dam.
AUTHOR
10 Δεκεμβρίου 2012 - 8:43 μ.μ. delete

μόλις τα εψησα!!!!!!
δεν υπάρχουν...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
απίστευτα.....!!!
ευχαριστούμε παρα παρα πολύ!!!!!!!!

Reply
avatar
10 Δεκεμβρίου 2012 - 10:34 μ.μ. delete

Θα τα φτιάξω κι εγώ αύριο Ελπιδάκι!
Τα μπισκότα σου έγιναν ΔΙΑΣΗΜΑ!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
12 Δεκεμβρίου 2012 - 11:33 μ.μ. delete

τελεια ε;;; αντε καλοφάγωτα!!! :))))

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
12 Δεκεμβρίου 2012 - 11:34 μ.μ. delete

χαχα λες ;;; αντε να τα κάνεις κι εσύ κοριτσάκι και να μου πεις τι γνώμη σου!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
13 Δεκεμβρίου 2012 - 1:30 μ.μ. delete

Σήμερα τα φτιάχνω κι εγώ...δεν έχουν βγει ακόμα από το φούρνο!

Reply
avatar
15 Δεκεμβρίου 2012 - 12:04 μ.μ. delete

Κι έτοιμα! http://deco-candles.blogspot.gr/2012/12/10.html

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
15 Δεκεμβρίου 2012 - 8:53 μ.μ. delete

Μπράβο Δέσποινα !! Σε πρόσθεσα στο καινούριο ποστ του Δεκεμβρίου!! http://twoboysandhope.blogspot.gr/2012/12/blog-post_13.html
φιλιά

Reply
avatar
Ανώνυμος
AUTHOR
21 Δεκεμβρίου 2012 - 6:47 μ.μ. delete

Καλησπέρα, να ρωτήσω παρακαλώ : πόσο μεγάλα και παχιά πρέπει να κοπούν τα μπισκότα ώστε να διατηρηθούν μαλακά και ζουμερά όπως λέτε, γιατί εγώ που τα έφτιαξα μου βγήκαν τραγανά έως σκληρά . ( Ίσως να φταίει ότι τα έκοψα πολύ λεπτά με τα κουπ πατ?) Ευχαριστώ πολύ!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
22 Δεκεμβρίου 2012 - 12:26 π.μ. delete

περίπου μισό εκατοστό ίσως και λίγο παραπάνω νομίζω...με το μάτι τα έκανα εγώ αλλά δεν τα έκανα πολύ λεπτά γιατι τότε μαλλον θέλουν ακόμα λιγότερο χρόνο υποθέτω..ξαναδοκίμασε τα πάντως..είναι πολύ νόστιμα..καλή επιτυχία!! :)

Reply
avatar
Craftland
AUTHOR
22 Δεκεμβρίου 2012 - 12:17 μ.μ. delete

καλησπερα και χρονια πολλα!!!σημερα ξεκινησα να κανω τα μπισκοτακια.η ζυμη βγαινει μαλακη;δηλ κολλαει στα χερια;τωρα την εβαλα στο ψυγειο να δω μηπως σφιξει κ μπορεσω α την ανοιξω.ευχαριστωωω

Reply
avatar
Craftland
AUTHOR
27 Δεκεμβρίου 2012 - 6:51 μ.μ. delete

τελικα βγηκαν πολυ ωραια!!κρατησαν κ το σχημα...εξαφανιστηκαν βεβαια αμεσα!!!!Αλεξανδρα

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
28 Δεκεμβρίου 2012 - 1:39 π.μ. delete

Τι καλά!! χαίρομαι που σου πέτυχαν!! καλές γιορτές Αλεξάνδρα μου!!

Reply
avatar
Ανώνυμος
AUTHOR
20 Νοεμβρίου 2013 - 10:02 μ.μ. delete

Γειά σας και από μένα. Κορίτσια θα ήθελα την επιστημονική σας άποψη.
Κατά την εκτέλεση της συνταγής είχα πολλαπλά προβλήματα.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όταν ανακάτεψα όλα τα υλικά η ζύμη δεν ήταν ζύμη. Κόλλαγε τόσο στα χέρια μου που ήταν αδύνατο να την πλάσεις. Αναγκάστικα να προσθέσω αρκετό αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη. Άν την έβαζα στο ψυγείο θα μπορούσε μετά να δουλευτεί?
Τα καλά νέα είναι ότι αρέσουνε (έστω και έτσι) στο μεγάλο μωρό μου. Το μικρό μωρό μου κοιμάται θα τα δοκιμάσει αύριο.
Θα ήθελα να ξαναπροσπαθήσω οπότε θα εκτιμούσα πολύ μία απάντηση.
Ευχαριστώ πολύ,
Κατερίνα

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Νοεμβρίου 2013 - 12:00 μ.μ. delete

Κατερίνα μου κανονικά δεν έπρεπε να κολλάει τόσο.. ίσως δεν τα μέτρησες καλά τα υλικά;;; Δεν μου έχει τύχει κάτι τετοιο και τα έχω φτιάξει άπειρες φορές. Κι από οσο ξέρω δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και κάποια άλλη κοπέλα. Καλά έκανες και προσθεσες αλεύρι. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα.. Στο ψυγείο απλά παγώνει το βούτυρο και βοηθάει στο να κοπεί καλύτερα. Αλλά δεν έχει σχέση με την υφή της ζύμης. Γενικά κολλάει λίγο στα χέρια αλλά δουλεύεται... Αν κρυώσει γίνεται και πιο συμπαγής αλλά αρχικά δεν πρέπει να σου κολλάει πάρα πολύ.. Πάντως ξαναδοκίμασε τα..Αξίζει τον κόπο. Ελπίζω να βοήθησα κι αν χρειαστείς τίποτα μη διστάσεις να ρωτήσεις. Αν θελεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στο facebook. Εκεί απαντάω πιο γρήγορα γιατι βλέπω τα μηνύματα μου καθημερινά.

Reply
avatar
Ανώνυμος
AUTHOR
23 Νοεμβρίου 2013 - 9:58 π.μ. delete

Ελπίδα μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Με εμένα όλα είναι πιθανά. Η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα τόσο με τη συνταγή που την έφτιαξα με ότι υλικά είχα στο σπίτι. π.χ. έβαλα soft μαργαρίνη αντί για βιτάμ. Ίσως και αυτό να έπεξε ρόλο. Ο άντρας μου λέει ότι του θυμίζουνε (η δική μου εκδοχή) τα μπισκότα που βάζουνε στα παγωτά αλλά σε σοκολατένια έκδοση. Ωστόσο δεν το βάζω κάτω. Θα ξαναπροσπαθήσω. Έχω να προσθέσω ότι εγώ δεν έβαλα όλα τα μπισκότα που έφτιαξα στο ψυγείο (η σχάρα μου δε χώραγε στο ψυγείο μου) και παρόλα αυτά πάλι δεν χάσανε το σχήμα τους. Μάλιστα έχω κάτι κουπ για καμπανούλα και χριστουγεννιάτικο δέντρο που σε ότι άλλη συνταγή έχω φτιάξει ποτέ δεν έβγαιναν καλά και τώρα ήταν τέλεια!!!! Θα τα ξαναφτιάξω και θα σου στείλω φώτο με τις καμπανούλες και τα δετράκια. Facebook δεν έχω εκ πεποιθήσεως αλλά σκέφτομαι να φτιάξω ένα blog γιατί πολύ μου αρέσει η blogογειτονιά σας.
Και πάλι ευχαριστώ για την απάντηση,
Κατερίνα

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
23 Νοεμβρίου 2013 - 3:52 μ.μ. delete

Δεν κάνει τίποτα!!! Να ξαναπροσπαθήσεις.. Μόνο κάτι ακόμα.. η συνταγή θέλει κανονικό βούτυρο..αγελαδινό όχι βιταμ. Με βιταμ δεν την έχω κάνει και δεν ξέρω πως είναι..Εγώ παίρνω απο το Lidl που είναι πιο οικονομικό και γίνονται πολύ ωραία!! Ελπίζω να σου πετύχει η δεύτερη φουρνιά!! Άντε και σε περιμένουμε στη γειτονιά!! φιλιά

Reply
avatar
Kathy
AUTHOR
30 Νοεμβρίου 2013 - 10:24 μ.μ. delete

Ευχαριστώ πολύ Ελπίδα μου για το extra tip! Και καλώς σας βρήκα....
Κατερίνα

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
30 Νοεμβρίου 2013 - 11:07 μ.μ. delete

καλώς ήρθες Κατερίνα μου!! φιλιά

Reply
avatar
Καλλιοπη
AUTHOR
23 Δεκεμβρίου 2014 - 11:24 π.μ. delete

Οταν γραφεις μαυρη ζαχαρη εννοεις την καστανη που λεμε ολοι μας μαυρη η την κανονικη μαυρη?

Reply
avatar
Ανώνυμος
AUTHOR
30 Νοεμβρίου 2015 - 6:30 μ.μ. delete

Γίνεται να τα διακοσμήσουμε με τη ζαχαρόπαστα; Ή είναι πολύ μαλακά και δεν θα σταθεί;

Reply
avatar
2 Δεκεμβρίου 2015 - 7:51 π.μ. delete

δεν το εχω δοκιμασει.. οποτε δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα.. ομως νομιζω οτι θα μπορουσες να βαλεις ζαχαροπαστα..

Reply
avatar
M Koutsom
AUTHOR
4 Δεκεμβρίου 2016 - 1:16 π.μ. delete

Θα τα δοκιμάσω άμεσα Ελπίδα μου!!! Φαίνονται τέλεια!!!

Reply
avatar