Τσουρέκι- pops...

10:16:00 π.μ. 26 Comments A+ a-

in English soon

Ήθελα να κάνω μερικά cake pops για τα γενέθλια του Νικόλα.. Αποφάσισα όμως αντί για κέικ να χρησιμοποιήσω το τσουρέκι που είχε περισσέψει από το Πάσχα...Στα τσουρέκια μου φέτος έβαλα πορτοκάλι και μαστίχα.. οπότε δεν είχαν πολύ έντονη γεύση από μαχλέπι και κακουλέ.. 
Κι έτσι έγιναν τα tsoureki-pops !!!


 Τσουρέκι-pops
συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ(κλικ)


Υλικά (για περίπου 20 κομμάτια) :
  • 400 γρ. τσουρέκι τριμμένο στο multi (ή κέικ-για να γίνουν cake pops)
  • 3 κουταλιές της σούπας μερέντα ή nutella (ή οποιαδήποτε πραλίνα φουντουκιού) 
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα (αλλά και με βύσσινο ή βερύκοκο θα ήταν εξίσου ωραία πιστεύω..)
  • 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
  • 2 κουβερτούρες (ή σοκολάτες γάλακτος ή λευκές σοκολάτες) 
  • Χρωματιστή τρούφα (ή ζαχαρωτά ή ινδοκάρυδο ή κας κας ή τριμμένοι ξηροί καρποί ή τριμμένο μπισκότο)
  • ξυλάκια για cake pops (ή και για σουβλάκια)
Πως το κάνουμε:
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα ξυλάκια εννοείται..χεχε) σ' ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.
  • Πλάθουμε τις μπαλίτσες και τις βάζουμε πάλι στο ψυγείο. (Καλό είναι να τις αφήσουμε όλο το βράδυ.)
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. (Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου δηλαδή.. Χλιαρή αλλά ρευστή.)
  • Βάζουμε λίγη σοκολάτα με ένα κουταλάκι πάνω σε κάθε μπαλίτσα και καρφώνουμε το ξυλάκι για να κολλήσει.


  •  Βάζουμε τις μπαλίτσες με τα ξυλάκια στην κατάψυξη για να κρυώσουν περίπου μισή ώρα. (Έτσι όταν θα τα βουτήξουμε στη σοκολάτα, η σοκολάτα θα παγώσει και θα στερεοποιηθεί πολύ γρήγορα. Σχεδόν αμέσως.)
  • Μετά τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και τα στολίζουμε με ότι υλικό μας αρέσει. (Εγώ είχα στο σπίτι χρωματιστή τρούφα και ζαχαρωτά αστεράκια..)
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς (στο ψυγείο ή έξω αν έχει κρύο)... Καλύτερα στερεωμένα πάνω σε φελιζόλ ή κάπου που να είναι σταθερά (εγώ τα στερέωσα σ' ένα κουτί).


Και κάτι ακόμα:
  • Μπορούμε να τα φτιάξουμε και να τα βάλουμε στην κατάψυξη. Καλυμμένα με σοκολάτα ή σκέτα (που θα καλύψουμε μετά). Η γεύση τους παραμένει η ίδια και εξακολουθούν να είναι πεντανόστιμα. Καλό θα ήταν πάντως να τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν στο ψυγείο. 
  



Ελπίζω να σας άρεσαν...εμάς πολύ...




26 σχόλια

Write σχόλια
eleanna Diary
AUTHOR
8 Μαΐου 2014 - 10:28 π.μ. delete

Ελπίδα με τρέλανες πρωί πρωί!!!!Είναι τέλειο!!!!Αποθήκευσα τη σελίδα!!!χαχαχαχα!!!!Καλημερούδια!!!

Reply
avatar
Mary Georgali
AUTHOR
8 Μαΐου 2014 - 10:48 π.μ. delete

Να και μια διαφορετική χρήση για τα τσουρέκια που μας περίσσεψαν. Εμείς τα βάζουμε στην κατάψυξη και τα βγάζουμε σταδιακά μέσα στον επόμενο μήνα. Αλλά κι αυτή η ιδέα είναι εξαιρετική!
Καλημέρα!

Reply
avatar
Maria Georgia
AUTHOR
8 Μαΐου 2014 - 12:23 μ.μ. delete

Το δαγκωμένο είναι το ωραιότερο! Τα τσουρέκια τα ξεπαστρέψαμε, θα το δοκιμάσω με κέικ!

Reply
avatar
Νίκη
AUTHOR
8 Μαΐου 2014 - 1:53 μ.μ. delete

Φαίνονται τέλεια και η ιδέα σου να χρησιμοποιήσεις το τσουρέκι την βρίσκω εξαιρετική. Οι οδηγίες σου δε, τα κάνουν να φαίνοναι ακόμα πιο εύκολα. Θα τα δοκομάω με κέικ με την πρώτη ευκαιρία. Τα φιλιά μου

Reply
avatar
martha
AUTHOR
8 Μαΐου 2014 - 3:10 μ.μ. delete

Υποθέτω όπου να'ναι θα μου χτυπήσει την πόρτα ο ταχυδρόμος με το δικό μου ξυλάκι αλλιώς αρνούμαι να ξαναδώ τέτοιες αναρτήσεις!

Reply
avatar
Momma Machi
AUTHOR
8 Μαΐου 2014 - 4:22 μ.μ. delete

και μονο που τα βλεπεις σου ανοίγει η όρεξη!
τελεια!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
8 Μαΐου 2014 - 10:41 μ.μ. delete

γεια σου Ελεαννάκι!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
8 Μαΐου 2014 - 10:41 μ.μ. delete

αυτό σκεφτηκα κι εγώ Μαίρη μου.. και ευτυχώς πέτυχε η δοκιμή..χεχε

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
8 Μαΐου 2014 - 10:42 μ.μ. delete

:) και νόστιμη επίσης!!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
8 Μαΐου 2014 - 10:42 μ.μ. delete

και με κεικ εξίσου καλό!!!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
8 Μαΐου 2014 - 10:43 μ.μ. delete

να τα δοκιμάσεις Νίκη μου!! θα σας αρέσουν!!! φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
8 Μαΐου 2014 - 10:44 μ.μ. delete

χαχαχαχ... α ρε Μαρθούλα... είσαι μακριά... :(
φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
8 Μαΐου 2014 - 10:45 μ.μ. delete

ευχαριστώ Μαχούλα!!! φιλιά

Reply
avatar
8 Μαΐου 2014 - 11:07 μ.μ. delete

Εκανες πάλι πολύ καλή δουλειά!!!!!!!!
Τα υλικά τους μέσα ( φράουλα, σοκολάτα, τυρί κρέμα) ήταν ένα κι ένα!
Επίσης δεν μπορώ να αγνοήσω το τόσο παχύ στρωμα σοκολάτας που τα περιβάλλει!
Ελπίδα έγραψες πάλι!

Επίσης οι φωτογραφίες σου μιλάνε!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σούπερ !!! Τα αστεράκια πολύ μου άρεσαν!!!!

Και του χρόνου!

Reply
avatar
9 Μαΐου 2014 - 12:35 π.μ. delete

Σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου. Και την περίμενα αυτην την ανάρτηση πως και πως! Τελεια ιδεα για παρτι.Δεν περίμενα αυτα τα υλικά. Ηταν μία ευχάριστη εκπληξη. Φιλάκια πολλα

Reply
avatar
9 Μαΐου 2014 - 1:15 π.μ. delete

Εννοείται ότι μας αρέσουν πάρα πολύ!
Δείχνουν φοβερά και πραγματικά πολύ έξυπνη η ιδέα να χρησιμοποιήσεις τσουρέκι!
Μπράβο Ελπιδάκι!
Φιλιά!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
9 Μαΐου 2014 - 10:06 π.μ. delete

ευχαριστώ Χρυσαυγή μου!! είναι πραγματικά πεντανόστιμα!!! κι εμένα τα αστεράκια μου άρεσαν πολύ!!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
9 Μαΐου 2014 - 10:06 π.μ. delete

Είναι όντως!! Κι εμενα στην αρχή μου έκαναν εντύπωση τα υλικά αλλά όταν τη δοκίμασα τη συνταγή μας άρεσε πολύ!!! πολλά φιλιά Μαράκι!!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
9 Μαΐου 2014 - 10:07 π.μ. delete

Ευχαριστώ Ερμιόνη μου!! χεχε,, ανακυκλώνουμε δημιουργικά εε;; πολλά φιλιά

Reply
avatar
Craftland gr
AUTHOR
10 Μαΐου 2014 - 5:32 μ.μ. delete

Ωραια ιδεα!!!Δεν πεταμε τιποτα!!!

Reply
avatar
20 Μαΐου 2014 - 8:25 μ.μ. delete

υπέροχα !θα τα κάνω κ εγώ για τα γενέθλια του Ντίνου!!@

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Μαΐου 2014 - 9:33 μ.μ. delete

ελπίζω να σας αρέσουν!! :)

Reply
avatar
Elena Mitsaki
AUTHOR
14 Απριλίου 2015 - 3:50 μ.μ. delete

Τι ωραία ιδέα...ούτε που θα μου πέρναγε από το μυαλό...Μπράβο βρε Ελπίδα...όλο τέτοια κάνεις και μας παίρνεις τα μυαλά!!!!

Reply
avatar
19 Απριλίου 2015 - 11:41 μ.μ. delete

χαχαχα.. ευχαρστω πολυ Ελενα μου!! φιλια

Reply
avatar