Διαβάζουμε: Μυθολογικά παραμύθια

by - Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 01, 2016

Πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη σήμερα... Ο πρώτος φθινοπωρινός μήνας που σηματοδοτεί και το τέλος του καλοκαιριού... και ο κατεξοχήν σχολικός μήνας.. 
Και ποιος ο καλύτερος τρόπος να τον υποδεχτούμε;;; 
Μα με βιβλία φυσικά!!! 



Η μυθολογία είναι από τις καινούριες μας αγάπες.. Με ιδιαίτερη αδυναμία στους ήρωες φυσικά... (ε μα.. ήρωες είναι αυτοί...χεχεχε)

Τα μυθολογικά παραμύθια είναι μια σειρά των εκδόσεων Μεταίχμιο. Οι μύθοι της αρχαίας Ελλάδας σε νέα μορφή σαν συναρπαστικά παραμύθια με δράση και με εντυπωσιακή εικονογράφηση. 

Εμείς διαβάσαμε το "Ο Πηλέας και η Θέτιδα", γραμμένο από τον αγαπημένο Αντώνη Παπαθεοδούλου και με εικονογράφιση του Βασίλη Γρίβα. (δείτε ένα απόσπασμα εδώ)



Είναι η ιστορία του Πηλέα (πατέρα του γνωστού ήρωα Αχιλλέα) και το πως κατάφερε να τον αγαπήσει η Θεά Θέτιδα. (Και παρόλο που αγαπώ τη μυθολογία... αυτόν τον μύθο.. ομολογώ πως τον είχα ξεχάσει..)



Εγώ λάτρεψα τις εικόνες που έχουν στοιχεία αγγειογραφίας.. 



Και στον Νικόλα άρεσαν οι μεταμορφώσεις της Θέτιδας!! Εντυπωσιακές!!!

Διαβάσαμε επίσης το βιβλίο "Η αρπαγή του Κέρβερου". (δείτε ένα απόσπασμα εδώ) της Μαρίας Αγγελίδου με εικονογράφιση της Ίριδας Σαμαρτζή. (εξίσου αγαπημένη)

Πρόκειται για έναν από τους 12 άθλους που έπρεπε να κάνει ο Ηρακλής!! Τρομερό σκυλί με 3 κεφάλια!! Πως να μην εντυπωσιαστεί ο Νικόλας...χαχαχα.. Κι ύστερα είναι και ο Ηρακλής... ολόκληρος ήρωας!! 



Και η εικονογράφιση.. πραγματικά πανέμορφη!! 



Και extra bonus οι δραστηριότητες στο τέλος!! Αγαπάμε τα σταυρόλεξα!! 



Αν αγαπάτε τη μυθολογία σίγουρα θα σας αρέσει αυτή η σειρά. Εμείς ήδη  βάλαμε στη λίστα μας μερικά ακόμη από τα μυθολογικά παραμύθια. 





 photo signature_zps72gyx3qr.png

You May Also Like

1 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS