Διαβάζουμε: Ένα παιδί από βιβλία

by - Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017

in English soon

Οι διακοπές είναι πάντα ευκαιρία για να διαβάσουμε πολλά πολλά καινούρια βιβλία. 
Το τελευταίο δημιούργημα του Oliver Jeffers και του Sam Winston είναι ένα από αυτά. 
Με τίτλο "Ένα παιδί από βιβλία" , αυτό το ιδιαίτερο βιβλίο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.  


Μια ξεχωριστή ιστορία για ένα κορίτσι φτιαγμένο από βιβλία.. 

 
Ένα κορίτσι που ταξιδεύει μέσα στην φαντασία του και φτάνει στο σπίτι ενός αγοριού για να το πάρει και να ταξιδέψουν μαζί.. 

 
... να ζήσουν περιπέτειες και να ανακαλύψουν θησαυρούς... 


... να ζήσουν και να παίξουν  μέσα στα παραμύθια ... 


Ένα υπέροχο βιβλίο για τον μαγικό κόσμο των βιβλίων.. Για όλα αυτά που μπορείς να ζήσεις και να δεις με τα μάτια της φαντασίας , διαβάζοντας ένα βιβλίο... 

Να περάσεις μέσα από ωκεανούς, στοιχειωμένα κάστρα, παραμυθένια δάση...  Να κοιμηθείς σε σύννεφα και να φωνάξεις στο διάστημα... Όλα αυτά τα μαγικά που μπορεί να σου συμβούν καθώς μπαίνεις στον κόσμο της φαντασίας που όλα μπορούν να συμβούν... 

Για μένα εκφράζει όλα αυτά που θα ήθελα να πω με λέξεις στο παιδί μου για να αγαπήσει το μαγικό κόσμο των βιβλίων.. όλα αυτά που μπορούν να του δείξουν οι σελίδες, όλα αυτά που μπορούν να τον οδηγήσουν τα γράμματα και οι λέξεις.. 


Το βιβλίο  "Ένα παιδί από βιβλία" έχει τιμηθεί με το βραβείο The Bologna Ragazzi Award 2017... Ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία στον κόσμο των παιδικών εκδόσεων. Θα το βρείτε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Και μπορώ να πω οτι πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την μετατροπή της εικονογράφησης από αγγλική σε ελληνική, καθώς λέξεις-προτάσεις από βιβλία και ιστορίες αποτελούν μέρος της εικονογράφησης του βιβλίου. 

Μικρές μικρές λεπτομέρειες που το κάνουν ένα μοναδικό βιβλίο.. Ένα διαμαντάκι που αξίζει να βρίσκεται σε κάθε βιβλιοθήκη. 
Ήδη βρήκε τη δική του θέση στην δική μας... 

Είμαι σίγουρη οτι θα το αγαπήσετε κι εσείς.. 




You May Also Like

4 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS