Διαβάζουμε : Ένα τελευταίο γράμμα

by - Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017

In English soon 

Αλήθεια αλληλογραφούσατε όταν ήσασταν μικροί;; Εγώ ναι.. Αλληλογραφούσα με παιδιά από όλο τον κόσμο.. Ιαπωνία, Ολλανδία, Αγγλία.. μέχρι και στη Χιλή είχε φτάσει η χάρη μου.. 
Αυτή τη χαρά.. το να βρίσκεις το γραμματοκιβώτιο γεμάτο με πολύχρωμους φακέλους γεμάτους με κάρτες, φωτογραφίες και αρωματισμένες σελίδες.. κανένα email στον κόσμο δεν πρόκειται να τη φτάσει... 
Το βιβλίο "Ένα τελευταίο γράμμα" , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος... είναι ακριβώς γι' αυτό...

Μια μοναδική, τρυφερή ιστορία για τα νέα, τις ιστορίες, τα αντίο τα ευχαριστώ και όλα όσα θέλουμε να μοιραζόμαστε, με γράμματα ή χωρίς. 



Ο αγαπημένος μας συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου και η εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή, και οι δύο ταλαντούχοι και πολυβραβευμένοι , δημιούργησαν αυτό το υπέροχο παραμύθι... που κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Εικονογραφημένου βιβλίου Compostela ανάμεσα σε 240 έργα από 24 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.

Είναι η ιστορία του κυρίου Κώστα, του ταχυδρόμου... 


που παραδίδει τα γράμματα 50 χρόνια τώρα σε ένα μικρό νησί... 


...την εποχή που η τεχνολογία δεν είχε προχωρήσει τόσο πολύ ακόμα.. και που τα γράμματα ήταν ο βασικός τρόπος για να πεις τα νέα σου στους αγαπημένους σου ανθρώπους.. Ο μόνος τρόπος να σε νιώσουν κοντά τους...


 Κι ο κύριος Κώστα ο ταχυδρόμος έκανε τη δουλειά του με πολλή πολλή αγάπη, φροντίδα και κατανόηση... 


Όταν όμως ήρθε η ώρα να μεταφέρει τα γράμματα για τελευταία φορά.. δεν βρήκε κανέναν... μόνο κλειστές πόρτες..  
Μα που είχαν πάει όλοι;;; Κι αυτό το τελευταίο γράμμα που δεν είχε παραλήπτη αλλά μόνο προορισμό.. για ποιόν ήταν άραγε;; 


Ένα τόσο τρυφερό και συγκινητικό βιβλίο...που θυμίζει όμορφες και αθώες εποχές.. Τότε που ένα μικρό φακελάκι έκλεινε μέσα του τόσες στιγμές και τόσα συναισθήματα.. 
Ένα βιβλίο για παιδιά αλλά που θα το αγαπήσουν πολύ και οι μεγάλοι... 
Ένα μικρό διαμάντι που βρήκε τη θέση του στη βιβλιοθήκη μας...

Το βιβλίο "Ένα τελευταίο γράμμα" , κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος... και  αν είστε Θεσσαλονίκη μην χάσετε την εκδήλωση στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 13 Μαΐου στις 12:00.  

  
Είμαι σίγουρη οτι θα το λατρέψετε!!!


 




 


You May Also Like

0 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS