Διαβάζουμε: Η Κική και ο Μπόμπος

by - Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2017

in English soon

Από τα χέρια μας περνάνε πολλά βιβλία.. Άλλα για μικρά παιδιά κι άλλα για μεγάλα. Ο Νικόλας τα ξεφυλλίζει, τα ελέγχει και τα διαβάζει όλα... Ακόμα κι αυτά που παίρνουμε για δώρο.. Πρώτα εκείνος θα ελέγξει και αφού τα εγκρίνει μπορούμε να τα χαρίσουμε ή να τα κρατήσουμε.. 
Δύο από αυτά που είδαμε πρόσφατα είναι η Κική και ο Μπόμπος!! 


Η Κική και ο Μπόμπος είναι μια καινούρια σειρά παιδικών βιβλίων της Yasmeen Ismail, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει δύο βιβλία με τίτλο "Η σούπερ έκπληξη" και  "Μια ηλιόλουστη μέρα"


Η Κική και ο Μπόμπος - μια γατούλα κι ένα σκυλάκι αντίστοιχα - είναι δύο πολύ καλοί φίλοι. Μένουν μαζί και περνούν το χρόνο τους παίζοντας και ανακαλύπτοντας τον κόσμο.

Η υπέροχη εικονογράφιση και τα πάρα πάρα πολλά αναδιπλούμενα μέρη ζωντανεύουν το βιβλίο και το μετατρέπουν σε παιχνίδι για μικρά χεράκια. 
Εδώ ο Νικόλας δε κρατιόταν και τα άνοιξε όλα για να δει τι κρύβουν από κάτω.. 



Το βιβλίο "Η σούπερ έκπληξη"  μιλάει για μια ξεχωριστή μέρα.. Ο Μπόμπος ξέρει οτι είναι ξεχωριστή αλλά το ίδιο και η Κική.. Κάποιος έχει τα γενέθλια του και οι δύο φίλοι οργανώνουν ο καθένας ένα πάρτι έκπληξη!! Όμως ποιος έχει τελικά τα γενέθλια του;; 


Στο "Μια ηλιόλουστη μέρα", η Κική θέλει να πάει στην θάλασσα για μπάνιο.. όμως ο Μπόμπος προσπαθεί να το αποφύγει.. Μήπως κάτι του συμβαίνει;; Τι είναι αυτό που φοβάται; Θα μπορέσει η Κική να βοηθήσει το φίλο της για να ξεπεράσει το φόβο του και να περάσουν μια τέλεια μέρα στην παραλία;; 

                                                                  
Είναι τόσο πολύχρωμα , παιχνιδιάρικα και τρυφερά βιβλία που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τα πιτσιρίκια προσχολικής ηλικίας.. 

Η Κική και ο Μπόμπος είναι δημιουργία της Ιρλανδής εικονογράφου και σχεδιάστριας κινούμενων σχεδίων Yasmeen Ismail, η οποία έχει μάλιστα  βραβευτεί με τα βραβεία The New York Times και V&A για το καλύτερο εικονογραφημένο βιβλίο. 

Θα βρείτε τις περιπέτειες της Κικής και του Μπόμπου  "Η σούπερ έκπληξη" και  "Μια ηλιόλουστη μέρα", στις εκδόσεις Ίκαρος και μάλιστα σε μειωμένη τιμή. 

Είμαι σίγουρη οτι οι μικροί βιβλιοφάγοι θα τα λατρέψουν!! 










You May Also Like

1 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS