Παίζουμε DOMI ή αλλιώς ντόμινο

by - Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2017

in English soon

Για το  My greek games και τα καταπληκτικά παιχνίδια του είχαμε ξαναμιλήσει.. 
Το  ATHLOS   και το NOUS, τα έχουμε αγαπήσει και παίξει εκατό φορές... Τα βάζουμε στην τσάντα και τα κουβαλάμε παντού.. στις βόλτες, στη θάλασσα, στο χωριό.. 
Αυτή τη φορά δοκιμάσαμε το DOMI, δηλαδή το καλό γνωστό ντόμινο.


Το ντόμινο είναι ένα παιχνίδι που αγαπάμε από παλιά.. Είναι εύκολο και μπορούν να παίξουν ακόμα και πολύ μικρά παιδιά.

Κάθε παίχτης παίρνει 7 κάρτες ντόμινο και τις έχει κλειστές , μπροστά του. Οι κάρτες που περισσεύουν μπαίνουν σε μια στοίβα, από όπου μπορεί να πάρει κάποιος παίχτης όταν δεν έχει να παίξει.. Είναι "το μαγαζί" που λέει κι ο Νικόλας. 

Ο πρώτος παίχτης βάζει μια κάρτα ντόμινο στο τραπέζι και κάθε επόμενος παίχτης πρέπει να τοποθετήσει τη δική του κάρτα ντόμινο, έτσι ώστε να συνδέεται με την προηγούμενη. 
Νικητής του παιχνιδιού είναι αυτός που θα τοποθετήσει όλες τις κάρτες του.   


Το συγκεκριμένο έχει και τις δύο εκδοχές.. Μία σε κάθε πλευρά. 
Η μία πλευρά είναι με εικόνες θεών και ηρώων από την ελληνική μυθολογία.. Και είναι ιδανική και για μικρότερα παιδιά που δεν ξέρουν τους αριθμούς. 


Η άλλη πλευρά είναι με τις γνωστές τελίτσες του ντόμινο.



Τέλειο για να μάθουν τα παιδιά τους αριθμούς αλλά και για παιχνίδι με τους μεγάλους.. Ειδικά αν μετράς και τους πόντους.. 


Το ντόμινο μπορεί να φαίνεται απλό ως παιχνίδι όμως εκτός από την εξάσκηση του οπτικο-κινητικού συντονισμού βοηθάει στην ανάπτυξη της λογικής σκέψης και της κριτικής ικανότητας. Και φυσικά στην κατανόηση μαθηματικών εννοιών.. 

Και θα ξαναπώ για άλλη μια φορά πόσο αγάπησα τις υπέροχες και καλαίσθητες εικόνες των θεών και των ηρώων.. Πόσο εντυπωσιακές και πολύχρωμες είναι μέσα στην απλότητά τους.. 

 Το DOMI, θα το βρείτε στο My greek games . 

Πίσω από το  mygreekgames , είναι δύο νέοι άνθρωποι, η Έφη Καραγκούνη και ο Χρήστος Παπαχρήστου, με πάθος και σεβασμό για τις τέχνες, τα μουσεία, την ιστορία της χώρας μας, καθώς και με μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και τη σωστή διαπαιδαγώγησή τους. Και κάπως έτσι, δημιούργησαν μια σειρά προϊόντων για παιδιά και ενήλικες, για ψυχαγωγία αλλά ταυτόχρονα και μάθηση  την Ελληνικής μυθολογίας, με έναν πιο σύγχρονο αισθητικό και ποιοτικό σχεδιασμό.  

Γνωρίστε επίσης το NOUS και το ATHLOS

Εμείς τα αγαπήσαμε όλα!!! 
                       




                           Καλή επιτυχία!!!



You May Also Like

0 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS