Διαβάζουμε : Ένα κίτρινο φύλλο

by - Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2017

In English soon

Αυτό το βιβλίο βρέθηκε στα χέρια μου πολύ νωρίτερα αλλά περίμενα να έρθει η κατάλληλη στιγμή για να το δείξω στο Νικόλα.. 
Άλλωστε είναι η ιστορία ενός κίτρινου φύλλου. 
Οπότε τώρα που μπήκαμε για τα καλά στο φθινόπωρο και οι δρόμοι έχουν αρχίσει να γεμίζουν με πεσμένα φύλλα.. ήρθε και η ώρα να το διαβάσουμε..



Είναι η ιστορία ενός κίτρινου φθινοπωρινού φύλλου που έφυγε από το δέντρο του.. 
Όχι επειδή το έσκασε.. ούτε επειδή κόπηκε.. Απλά επειδή ήταν φθινόπωρο... Κι αυτό κάνουν τα φύλλα το φθινόπωρο.. 

Έτσι κι αυτό το φύλλο.. ξεκίνησε το ταξίδι του προς τα κάτω.. 


Στη σύντομη διαδρομή του συναντά ένα μυρμήγκι, ένα σπουργίτι, μια κουφάλα στον κορμό του δέντρου.. Κάποια από αυτά τα αναγνωρίζει, κάποια όχι.. Κάποια τα βλέπει για πρώτη φορά..Κάποιοι το αναγνωρίζουν κι άλλοι όχι.. 



Στο τέλος της διαδρομής το περιμένουν κι άλλα φύλλα... Μερικά τα είχε δει πάνω στο δέντρο.. Άλλα του ήταν εντελώς άγνωστα.. 

"Και τώρα τι θα γίνει;;" Αναρωτιέται το φύλλο μας.. "Τι θα μας συμβεί;" 


Τι νομίζετε οτι θα απογίνει το μικρό κίτρινο φύλλο; 


Μια αλληγορική ιστορία με μηνύματα όχι μόνο για τον κύκλο της ζωής αλλά και τις σχέσεις που δημιουργούμε στη διάρκεια της ζωή μας.. Για την αναγέννηση, τη διαφορετική οπτική, τις πολλές και διαφορετικές  αλήθειες που υπάρχουν εκεί έξω.. 


Το Ένα κίτρινο φύλλο του Μιχάλη Μουλάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.. είναι μια ιδιαίτερη ιστορία.. που περνάει διαφορετικά μηνύματα για κάθε ηλικία.. 
Από τον απλό κύκλο ζωής ενός συνηθισμένου φθινοπωρινού φύλλου μέχρι το γεγονός ότι κάθε τέλος μπορεί να είναι και μια νέα αρχή.. 




You May Also Like

2 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS