Διαβάζουμε: Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ-Ο Δον Κιχώτης και ο δράκος

by - Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2018

in Engish soon 

Αυτό το βιβλίο το περιμέναμε πως και πως.. από τότε που διαβάσαμε τα δυο προηγούμενα φέτος το καλοκαίρι με το Νικόλα και είχαμε ενθουσιαστεί!! {Διαβάστε εδω την κριτική μας} 

Είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς "Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ" με τίτλο "Ο Δον Κιχώτης και ο δράκος" του Έντουαρτ Μπέρι, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο





Η ιστορία των βιβλίων έχει ως εξής : Η Άλμπα κι ο Ντιέγκο είναι δύο αδέρφια που μένουν στη Βαρκελώνη. Είναι βιβλιοφάγοι και σ' αυτό σίγουρα έχει βοηθήσει η θεία τους η Μπεατρίθ , που έχει το βιβλιοπωλείο "Άμπρα κατάμπρα". Ανυπομονούν να διαβάσουν ένα ολοκαίνουριο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε, με τίτλο "Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ".. όμως τότε κάτι περίεργο συμβαίνει.. Η ιστορία εξαφανίζεται μέσα από το βιβλίο αλλά και από το μυαλό όσων πρόλαβαν και το διάβασαν πρώτοι.. Κι όχι μόνο αυτό.. αλλά όλες οι αγαπημένες κλασσικές ιστορίες αλλάζουν.. Περίεργα αντικείμενα και άσχετα πρόσωπα έχουν βρεθεί μέσα στα βιβλία και αλλάζουν την πλοκή και το τέλος των βιβλίων, καταστρέφοντας τα για πάντα.. 
Η Άλμπα και ο Ντιέγκο , μαθαίνουν ένα καλά φυλαγμένο οικογενειακό μυστικό και με τη βοήθεια της θείας τους καταφέρνουν να μπουν μέσα στο ίδιο το βιβλίο να γίνουν ήρωες της ιστορίας και να σώσουν τα βιβλία. 

Έτσι έσωσαν τα χαμένα παιδιά και τον Πήτερ Παν στο πρώτο βιβλίο με τίτλο "Το χαμένο βιβλίο" και τους τρεις σωματοφύλακες στο δεύτερο βιβλίο με τίτλο "Τέσσερις σωματοφύλακες και μισός".  

Το τελευταίο βιβλίο κυκλοφόρησε τέλη Νοεμβρίου και το περιμέναμε πως και πως. Το διαβάσαμε με το Νικόλα στη διάρκεια των διακοπών και σίγουρα άξιζε την αναμονή. 

Στο  "Ο Δον Κιχώτης και ο δράκος" , ένας δράκος μπαίνει στο κλασικό βιβλίο του Θερβάντες και αλλάζει όλη την ιστορία. 



Ο Δον Κιχώτης μετατρέπεται από ονειροπόλο ιντάλγκο σε άπληστο, φιλόδοξο  και σκληρό πρίγκιπα-δρακοκαβαλάρη. 

Ο Ντιέγκο και η Άλμπα μεταμορφώνονται σε δούκα και δούκισσα Ντελ Άλμπα και προσπαθούν να βγάλουν το δράκο έξω από την ιστορία και να επαναφέρουν τον Δον Κιχώτη στον παλιό αγαθό εαυτό του. 

Μια καλογραμμένη συναρπαστική ιστορία που λατρέψαμε.. Γεμάτη μαγεία, μυστικά, περιπέτεια και δράση.. από αυτές που ανυπομονείς να δεις τι θα γίνει στο τέλος.  


Η σειρά  "Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ"  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο απευθύνεται σε παιδιά από 9 χρονών.. αλλά μπορούν σίγουρα και να διαβαστούν από λίγο μικρότερα παιδιά που είναι εξοικειωμένα με βιβλία που έχουν κεφάλαια, περισσότερο κείμενο και λίγες εικόνες. Και σίγουρα μπορείτε να τους τα διαβάσετε για να τα χαρείτε μαζί. 


Την απολαύσαμε.. την προτείνουμε ανεπιφύλακτα και ανυπομονούμε για το επόμενο συναρπαστικό βιβλίο!! 




You May Also Like

2 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS